Werkwijze

 

We maken participatie theater, het is niet nodig om theater ervaring te hebben om deel te nemen. Op een laagdrempelige manier worden eigen verhalen gedeeld met elkaar en uiteindelijk, in theatervorm, met het publiek. 

Naast het maken van scènes en het repeteren aan de voorstelling (en) krijgt de groep spel, beweging en stemlessen. Zo worden deelnemers meer omgevormd tot spelers en makers. Ook worden deelnemers getraind in het zelf workshops geven, deze zijn gericht op ontmoeting en het bevorderen van communicatie, hiervoor worden verschillende speloefeningen ingezet. Workshops worden altijd door twee spelers gegeven voor uiteenlopende groepen. 

Gastdocenten zijn: Jolina Wessels (Docent, theatergroep Echte liefde, Raam aan de Rotte), Malika Vermeij (Docent, choreografe), Justine Bots (logopediste en stem coach) en Jaap Metzlar (theatermaker en regisseur, artistiek leider van theatergroep Domino). Ze hebben gewerkt met de groep aan het inzetten van emoties, beweging, gebruik van de ruimte en je stem.