Werkwijze

 

We maken participatie theater, het is niet nodig om theater ervaring te hebben om deel te nemen. Op een laagdrempelige manier worden eigen verhalen gedeeld met elkaar en uiteindelijk, in theatervorm, met het publiek. 

Naast het maken van scènes en het repeteren aan de voorstelling (en) krijgt de groep spel, beweging en stemlessen. Zo worden deelnemers meer omgevormd tot spelers en makers. Ook worden deelnemers getraind in het zelf workshops geven, deze zijn gericht op ontmoeting en het bevorderen van communicatie, hiervoor worden verschillende speloefeningen ingezet. Workshops worden altijd door twee spelers gegeven voor uiteenlopende groepen. 

Gastdocenten zijn: Jolina Wessels (Docent en regisseur, theatergroep Echte liefde, Raam aan de Rotte) Marie-Louise Gilcher (choreograaf en dansdocente) Justine Bots (logopediste en stem coach) Stefan van Hees (artistiek leider van het Wijktheater) Malika Vermeij (Docent, choreografe) en Jaap Metzlar (theatermaker en artistiek leider van theatergroep Domino). Ze werken met de groep aan het inzetten van emoties, beweging, gebruik van de ruimte en je stem en aan het zelf geven van theaterworkshops.