Werkwijze

 

We maken participatie theater, het is niet nodig om theater ervaring te hebben om deel te nemen. Op een laagdrempelige manier worden eigen verhalen gedeeld met elkaar en het publiek. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om (vervelende) ervaringen rond NAH op een veilige manier om te zetten naar een theatrale vorm om zo een positieve ervaring te creëren. Zichtbaarheid geeft erkenning waardoor deelnemers in hun eigen kracht komen te staan.

Naast het maken van scènes en het repeteren aan de voorstelling (en) krijgt de groep spel, beweging en stemlessen. Zo worden deelnemers meer omgevormd tot spelers en maken ze kennis met wat het betekent om theater te maken.

Verschillende gastdocenten: Jolina Wessels (Docent, theatergroep Echte liefde, Raam aan de Rotte), Malika Vermeij (Docent, choreografe), Justine Bots (logopediste en stem coach) en Jaap Metzlar (theatermaker en regisseur, artistiek leider van theatergroep Domino) hebben workshops gegeven en gewerkt met het inzetten van emoties, beweging, gebruik van de ruimte en je stem.