Thuis begint het pas

 

Wat gebeurt er met je nadat je revalidatie of ziekenhuisopname is afgerond? Je komt thuis, en dan? Welke uitdagingen kom je tegen na het oplopen van hersenletsel en hoe ga je daarmee om? Het laat de chronische fase zien en alles wat daarbij komt kijken. 'Thuis begint het pas' is in september vier keer gespeeld voor een uitverkochte zaal in Rotterdam. Ook zijn scenes gespeeld op een zorgcongres en tijdens CVA/NAH bijeenkomsten.

In 2023 is de voorstelling op meerdere plekken gespeeld, in Nijmegen, Delft, in de regio Leiden - Lisse en in Rotterdam.

 

Projectleiding & regie: Paul Raterman Productie: Arjen Slings Choreografie & beweging: Malika Vermeij Kostuums & decor: Wilma van der Wilt Techniek: Richard de Jong Advies: Jolina Wessels Spelers: Monique van der Stoep, Karin Plaizier of Marianne Creanen, Danielle Bijl, Vincent van Triet, Marianne Hoogkamer, Marieke de Buijzer, Marco Kuijs of Steven Rozenveld, Maria de Jong van Opstal, Djotis Sewradj, Cor Tietema en Remco van Barreveld 

De voorstelling is mogelijk gemaakt door: Hersenletsel.nl regio Zuid-Holland, Cultuurconcreet, St. ter bevordering van Volkskracht, het Piebeth-Barents Westerbeek fonds, Humanitas en SOL.

 

Reacties publiek: ‘De voorstelling heeft de juiste balans tussen vrolijkheid en emotionele momenten, vooral de bewegingsscene over eenzaamheid kwam binnen en raakte mij enorm, dit terwijl ik verder niets met het onderwerp te maken heb’. - Het heeft mijn ogen geopend; nu pas besef ik echt wat het inhoudt en hoe het voelt om met hersenletsel te dealen, dit terwijl ik al jaren professioneel begeleider ben van mensen met NAH’. - Jullie hebben mooi aangegeven waar je tegen aanloopt na je revalidatie. - ‘Fantastische, krachtige lotgenoten. Ik was bij jullie voorstelling en was helemaal onder de indruk. Respect en bewondering voor wat jullie hebben gepresenteerd en gepresteerd. Het kwam binnen, het was zo echt en heel herkenbaar. Alle emoties kwamen los bij mij. Ik heb gelachen en gehuild en dat was hard nodig. Het was een waardevolle en onvergetelijke avond’.