Altijd en Overal

Een voorstelling over hersenletsel en herstel

Ga mee op een ontroerende theatrale reis in een meeslepende voorstelling, die 4 november 2023 in première gaat in het podium Islemunda in Rotterdam, over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en het accepteren van de blijvende gevolgen ervan. 

 

Wat gebeurt er met je wanneer je zomaar met hersenletsel wordt geconfronteerd? Het is te vergelijken met een rouwproces, waarin je afscheid neemt van wat eens was, iedere dag opnieuw want hersenletsel is er altijd en overal. In de voorstelling staan persoonlijke verhalen centraal van mensen die worstelen met het accepteren van NAH. Gedachten, gevoelens en ideeën over ziek zijn worden naast elkaar geplaatst. Soms voelt het alsof je jezelf kwijtraakt, maar uiteindelijk zijn er altijd manieren om bij jezelf terug te komen. Zo laten we zien wat hersenletsel met je doet en bieden we een lichtpuntje voor diegenen die nog niet zo ver zijn in hun acceptatieproces. De voorstelling wordt zo gemaakt dat het ook interessant is voor mensen die zelf geen hersenletsel hebben, want iedereen loopt op een bepaald moment tegen dingen aan die je maar moet accepteren. Spel, beweging, muziek en projecties maken ‘Altijd en Overal’ tot een verrassende voorstelling vol humor, afwisseling en emotionele momenten.

 

Concept en regie: Paul Raterman Choreografie: Marie-Louise Gilcher Productie en decor: Arjen Slings Fotografie: Miriam van der Hoek Advies: Jolina Wessels Spel: Marianne Hoogkamer, Vincent van Triet of Steven Rosenblad, Maria de Jong van Opstal, Cor Tietema, Marianne Craenen of Monique van der Stoep, Marco Kuijs, Karin Plaizier of Daniëlle Bijl, Djotis Sewradj en Marieke de Buijzer.

 

Met dank aan: Hersenletsel.nl regio ZH, VSB fonds, Cultuurfonds, St. Volkskracht, Elise Mathilde fonds, Daendels-Mulder Fonds, Rene H. Van Bokkum Fonds.